nieuws

Gemeenten krijgen uitleg goedkoper onderhoud asfalt

bouwbreed Premium

leidschendam – Onderhoud van wegen kan goedkoper en beter. Dit zeggen specialisten van bitumenemulsies en emulsie-asfaltbeton, aangesloten bij de branchevereniging VNFB (Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bitumenemulsies) en VEAB (Vereniging Emulsie Asfalt beton).

De verenigingen gaan de Nederlandse gemeenten daarom uitgebreid informeren over moderne onderhoudstechnieken.

Volgens hen geeft de overheid vaak te veel geld uit bij het herstellen van schades aan wegdekken. Want te vaak gaat de overheid daarbij over tot het compleet vervangen van een toplaag terwijl gericht herstel mogelijk is. Volgens de VNFB en VEAB hebben hun leden onderhoudstechnieken ontwikkeld die de levensduur van asfalt met jaren verlengen. De kennis hierover willen ze graag delen met functionarissen en bestuurders die betrokken zijn bij het onderhoud van wegen.

De verenigingen hebben hiervoor in gezamenlijk verband een folder uitgebracht en onder ambtenaren verspreid. Hierin is te lezen hoe scheuren, schrale plekken en oneffenheden in het wegdek te repareren zijn. Verder geven ze aan dat ze specialisten ter beschikking willen stellen teneinde uitleg te geven over mogelijkheden. De informatieacties beginnen in februari.

Reageer op dit artikel