nieuws

Gelderland investeert vijf miljoen in veiligheid plein

bouwbreed

arnhem – De provincie Gelderland steekt ruim vijf miljoen euro in de aanleg van tunnels en fietsviaducten bij het Nijmeegseplein in Arnhem, een druk verkeersplein ter hoogte van het stadion Gelredome waar provinciale wegen, rijkswegen en gemeentelijke wegen samenkomen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor een reconstructie van de verkeersader, die een van de belangrijkste […]

arnhem – De provincie Gelderland steekt ruim vijf miljoen euro in de aanleg van tunnels en fietsviaducten bij het Nijmeegseplein in Arnhem, een druk verkeersplein ter hoogte van het stadion Gelredome waar provinciale wegen, rijkswegen en gemeentelijke wegen samenkomen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor een reconstructie van de verkeersader, die een van de belangrijkste verkeersknelpunten in het Gelderse wegennet vormt.

Op dit moment staat het Nijmeegseplein boven aan de lijst van gevaarlijkste kruispunten in Gelderland. De verbindingen moeten de veiligheid verbeteren van bezoekers van het stadion en de Rijnhal, die het plein bij evenementen oversteken. Een reconstructie is nodig om files in de spits tegen te gaan.

Al sinds de bouw van het Gelredome zijn er geluiden voor een verbinding, om gevaar voor voetgangers en fietser te voorkomen. In totaal wordt 13 miljoen euro in de tunnels gestoken. De gemeente Arnhem, het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) en het Rijk leveren samen een bijdrage van 7,7 miljoen euro. De tunnels en viaducten en de reconstructie van het plein moeten binnen twee jaar gerealiseerd zijn.

Reageer op dit artikel