nieuws

Fusiegolf in corporatieland

bouwbreed

den haag – Met ingang van dit jaar zijn er twaalf nieuwe woningbouwcorporaties ontstaan uit een fusie. Dat blijkt uit cijfers van de vereniging van de sociale huisvesters Aedes. De samenwerking tussen corporaties zorgt met name in de regio�s rond Amsterdam en Rotterdam voor aanzienlijke verschuivingen. In �s lands hoofdstad wordt Ymere de nieuwe naam […]

den haag – Met ingang van dit jaar zijn er twaalf nieuwe woningbouwcorporaties ontstaan uit een fusie. Dat blijkt uit cijfers van de vereniging van de sociale huisvesters Aedes. De samenwerking tussen corporaties zorgt met name in de regio�s rond Amsterdam en Rotterdam voor aanzienlijke verschuivingen.

In �s lands hoofdstad wordt Ymere de nieuwe naam van de fusie tussen het Woningbedrijf Amsterdam en het uit Almere afkomstige WVA. De nieuwe samenwerking bezit in de stad aan het IJ en de regio rond Almere ruim 57.000 woningen, winkels en kantoorruimten . De Amsterdammers brengen met ongeveer 40.000 panden het grootste deel van de vastgoedportefeuille in. Woningbedrijf Amsterdam was eerder gemeentelijk eigendom en is tien jaar geleden geprivatiseerd. De nieuwe instelling is in woningaantal op één na de grootste van het land.

In Rotterdam bundelt het duo VL Wonen en de Combinatie de krachten samen met het in Capelle aan den IJssel gevestigde Woningpartners en wordt zo de sociale huisvester Com.Wonen. Het trio is goed voor een woningbestand van bijna 35.000 eenheden.

Op pagina 2: �Corporaties hebben voordeel bij samenwerking�.

Reageer op dit artikel