nieuws

Draad houdt gebarsten geluidsscherm bijeen

bouwbreed

darmstadt – Met ingegoten draden uit polyamide houdt Degussa een breuk in het geluidsscherm Plexiglas Soundstop GS CC bijeen. Zo�n scherm raakt bijvoorbeeld beschadigd door een botsende auto. Fabrikant Degussa Röhm Plexiglas garandeert dat de draden minstens tien jaar scherven bij elkaar houden. Volgens de producent voorkomen de draden ook dat vogels zich te pletter […]

darmstadt – Met ingegoten draden uit polyamide houdt Degussa een breuk in het geluidsscherm Plexiglas Soundstop GS CC bijeen. Zo�n scherm raakt bijvoorbeeld beschadigd door een botsende auto.

Fabrikant Degussa Röhm Plexiglas garandeert dat de draden minstens tien jaar scherven bij elkaar houden. Volgens de producent voorkomen de draden ook dat vogels zich te pletter vliegen tegen het scherm.

Vanaf dit jaar levert de fabrikant ook een niet-doorzichtige variant in vijf kleuren. Degussa kleurt het materiaal ook op klantenspecificatie en snijdt het in de gewenste vorm. Ook neemt de fabrikant gesloopt materiaal weer terug.

Een plaat Plexiglas Soundstop is 15 tot 25 millimeter dik en wordt vlak, onder een hoek of gebogen gemonteerd. Het licht doorlatend materiaal zou de verkeersveiligheid bevorderen, omdat het geen schaduwen op de weg werpt.

Reageer op dit artikel