nieuws

Bewoners willen halt aan rangeren DSM

bouwbreed

geleen – Bewonersorganisaties van drie Geleense wijken eisen van de provincie Limburg dat het rangeren van treinen rond DSM en Sabic in Geleen moet stoppen of verminderen, omdat de geluidsnormen worden overschreden. De bewoners stappen ook naar de Raad van Sate om schorsing aan te vragen van een provinciale gedoogvergunning. De provincie gaf in december […]

geleen – Bewonersorganisaties van drie Geleense wijken eisen van de provincie Limburg dat het rangeren van treinen rond DSM en Sabic in Geleen moet stoppen of verminderen, omdat de geluidsnormen worden overschreden.

De bewoners stappen ook naar de Raad van Sate om schorsing aan te vragen van een provinciale gedoogvergunning.

De provincie gaf in december toestemming om de transporten naar het industrieterrein Chemelot, waarop DSM en Sabic liggen, uit te breiden, ook al betekende dat een overschrijding van de lawaainorm. Daartegen maakte de gemeente Sittard-Geleen al bezwaar. Voor 1 april wil ook de provincie meer zicht hebben op het lawaai rond Chemelot, maar voor de bewoners is dit geen garantie dat aan dat lawaai dan een einde komt. Bovendien vrezen de bewoners een ramp, als er iets mis gaat bij het rangeren. Dan “worden hele buurten weggevaagd”, stellen ze.

De overlast voor de bewoners nam vorig jaar toe, doordat het rangeren van chemietreinen is verplaatst van het station in Sittard naar Chemelot.

Reageer op dit artikel