nieuws

Beurs Geveltotaal wil verbazen en inspireren

bouwbreed

rotterdam – Nieuwe technologische mogelijkheden en verrassende oplossingen en materialen voor gevels en daken in de toekomst. Ze moeten allemaal tastbaar worden tijdens de nieuwe vakbeurs Geveltotaal 2004, die 28 januari om 12.00 uur begint in Ahoy Rotterdam.

De vakbeurs wil zijn bezoekers eerst even verbazen om hen vervolgens te inspireren zelf met de vele innovaties aan de slag te gaan.

Een brede vakbeurs, gaat Geveltotaal worden. Zo breed dat ook het dak – als vijfde gevel – volop aandacht krijgt. In de drie dagen die de beurs duurt zijn echte gevels te bekijken, themapleinen en bijzondere exposities te bezoeken en worden diverse prijzen uitgereikt.

Met ruim 150 exposanten is het naar Nederlandse maatstaven een middelgroot evenement. Geveltotaal is de opvolger van de voormalige vakbeurs View, waar kozijnen, ramen en deuren centraal stonden.

In de nieuwe opzet gaat om de gevel in al zijn vormen, technieken, producten en bouwprocessen. Organisator RTB Beurzen wil daarmee de gehele bouwkolom bereiken: van projectontwikkelaars, woningcorporaties en architecten tot bouwbedrijven en aannemers.

Om begrippen als verbazing, inspiratie en innovatie zichtbaar te maken zijn trendsettende architecten als Rudy Uytenhaak en Marco Romano aangetrokken. Uytenhaak: “Van de huid van het gebouw gaat een verleiding uit: veilig omhullend, maar ook prikkelend onthullend. Deelnemers en bezoekers zullen op Geveltotaal 2004 zeker worden geïnspireerd.”

Om te beginnen wist Uytenhaak in elk geval bedrijven te inspireren om hun visie op de gevelbouw te laten zien. Dat leidde tot exposities als �gevelcomfort� en �rendement�.

Nog een stap verder gaat de presentatie over prefab bouwen, hiervoor worden complete gevels en daken op wielen getoond. Nog meer vernieuwende ideeën zijn op te pikken bij de presentaties Future Materials en Prefab Concrete. Je kunt het zo gek niet bedenken of een materiaal is voor de gevel te gebruiken.

Reageer op dit artikel