nieuws

AVBB: vakantiedagen opsparen moet kunnen

bouwbreed

gouda – Werknemers moeten ongebruikte vakantiedagen kunnen opsparen voor verlof en vroegpensioen. Samen met bestaande regelingen voor verlof en prepensioen moeten overgebleven vakantiedagen deel uitmaken van de toekomstige levensloopregeling. Dat zei voorzitter E. Brinkman van de bouwbond AVBB vrijdag. “Werknemers hebben vaak bergen dagen over. Het zou een individuele keuze moeten zijn om die vakantiedagen […]

gouda – Werknemers moeten ongebruikte vakantiedagen kunnen opsparen voor verlof en vroegpensioen. Samen met bestaande regelingen voor verlof en prepensioen moeten overgebleven vakantiedagen deel uitmaken van de toekomstige levensloopregeling.

Dat zei voorzitter E. Brinkman van de bouwbond AVBB vrijdag. “Werknemers hebben vaak bergen dagen over. Het zou een individuele keuze moeten zijn om die vakantiedagen samen met de bestaande regelingen op te sparen.”

Naast de huidige regelingen voor verlof en vroegpensioen moet ook de spaarloonregeling volgens de AVBB-voorzitter deel van de nieuwe levensloopregeling kunnen uitmaken.

Vervolgens kunnen werknemers uit deze spaarpot naar behoefte verlof financieren om bijvoorbeeld tijdelijk voor hun zieke moeder te zorgen.

Ze kunnen het ook gebruiken om met deeltijdpensioen te gaan, ofwel minder lange weken draaien tegen hetzelfde loon in de jaren voorafgaand aan het pensioen.

Reageer op dit artikel