nieuws

Montpellier ziet winst flink stijgen

bouwbreed

londen ­ De Britse bouw­ en onroerend goed onderneming Montpellier heeft de winst in het halfjaar tot 31 maart 2003 met 15 procent zien toenemen tot ruim 4.7 miljoen euro. De omzet nam licht af tot 295 miljoen.

De bouwdivisie had per 31 maart een recordbedrag van 742 miljoen in het opdrachtenboek staan. Montpellier heeft eerder verklaard een bod te willen uitbrengen op de Britse tak van Ballast, Ballast UK. Het bedrijf zou daar nog steeds interesse in hebben, maar doet bij de halfjaarcijfers geen verdere mededelingen. Algemeen directeur Paul Sellars: “Dit is weer een uiterst succesvolle periode geweest. We hebben er alle vertrouwen in dat het hele boekjaar uitstekend zal verlopen.” De Britse bouwer haalde onlangs onder meer de opdracht binnen voor de vernieuwing van 38 Londense metrostations. Verder nam Montpellier een 30 procent belang in Bullough, een fabrikant van boilers en centrale verwarmingsketels. Daarnaast breidt Montpellier de activiteiten in de onroerend goed sector uit om zo minder afhankelijk te zijn van de pure bouwactiviteiten. De fabrikant van bouw­ en autoglas Pilkington zag de winst in het boekjaar tot 31 maart dalen van 333 naar 303 miljoen euro. De winst staat onder druk door de voortdurend lage prijzen, zowel voor bouw­ als autoglas. Bestuursvoorzitter Nigel Rudd spreekt van ‘de moeilijkste marktomstandigheden in vele jaren.’ Vooral de problemen op de Europese bouwmarkt spelen het bedrijf parten. Toch vindt Budd dat Pilkington bewijst ‘één van de meest innovatieve glasfabrikanten ter wereld’ te zijn. Eén van de nieuwste producten is Pilkington ActivTM, een zelfreinigend glas waarvan de verkopen nu langzaam beginnen toe te nemen. Datzelfde geldt voor PyrostopTM, een brandwerende glassoort. Pilkington meldt verder dan 20 procent van alle bestellingen nu on­line bij de verschillende vestigingen binnenkomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels