nieuws

Wildlife Resort moet toerisme in Drenthe uitdagender maken

bouwbreed

erica – De beer en de wolf keren waarschijnlijk naar Drenthe terug. De dieren zijn vanaf 2006 te zien in een nog te ontwikkelen wild- en vakantiepark van in eerste instantie 150 hectare in de omgeving van Erica. Dat hebben initiatiefnemers Noorder Dierenpark en landontginningsmaatschappij Griendtsveen gisteren bekendgemaakt op het gemeentehuis in Emmen. De initiatiefnemers […]

erica – De beer en de wolf keren waarschijnlijk naar Drenthe terug. De dieren zijn vanaf 2006 te zien in een nog te ontwikkelen wild- en vakantiepark van in eerste instantie 150 hectare in de omgeving van Erica. Dat hebben initiatiefnemers Noorder Dierenpark en landontginningsmaatschappij Griendtsveen gisteren bekendgemaakt op het gemeentehuis in Emmen.

De initiatiefnemers onderzoeken momenteel de haalbaarheid van een dergelijk plan. Ze verwachten dat jaarlijks 300.000 mensen in het ressort tussen de Europese wilde dieren gaan overnachten. Naast wolf en beer zouden ook eland en wisent tot de vaste populatie kunnen gaan behoren. In het park wordt de natuur van duizend jaar geleden nagebootst.

Met de plannen is een investering van tientallen miljoenen euro�s gemoeid. Als ze doorgaan leveren ze volgens directeur H. Hiddingh van het Noorder Dierenpark zeker tweehonderd banen op. Het nieuwe park moet het toerisme in Drenthe volgens hem uitdagender maken. Naar zijn mening heeft de provincie zich op dit gebied de afgelopen jaren te weinig vernieuwd.

Wildlife Resort, zoals het wildpark wordt genoemd, is volgens de dierentuindirecteur uniek in Nederland. Over een halfjaar worden de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd. Dan moet ook duidelijk worden hoe groot het park in zijn definitieve versie wordt. (anp)

Reageer op dit artikel