nieuws

Weer dode bij bouw Olympisch dorp

bouwbreed Premium

athene – Een Albanese arbeider is omgekomen bij de bouw van het perscentrum voor de Olympische Spelen in Athene. Het ongeluk gebeurde dinsdag en werd gisteren bekendgemaakt. Hiermee is het dodental bij de nieuwbouw of renovatie van sportarena�s en andere accommodaties voor Athene 2004 op twaalf gekomen. De bouwvakker uit Albanië viel van een hoge […]

athene – Een Albanese arbeider is omgekomen bij de bouw van het perscentrum voor de Olympische Spelen in Athene. Het ongeluk gebeurde dinsdag en werd gisteren bekendgemaakt. Hiermee is het dodental bij de nieuwbouw of renovatie van sportarena�s en andere accommodaties voor Athene 2004 op twaalf gekomen.

De bouwvakker uit Albanië viel van een hoge constructie, waarschijnlijk omdat hij onwennig was met de werkomstandigheden. Het heeft acht uur geduurd voordat de vermissing van de 51-jarige man werd opgemerkt.

Van de twaalf doden kwamen er tien uit het buitenland. In oktober hielden de zeshonderd arbeiders aan het olympisch dorp in het noorden van Athene een staking van 24 uur om te protesteren tegen de slechte veiligheidsvoorzieningen.

Reageer op dit artikel