nieuws

Verzorgingssector Arnhem breidt aanzienlijk uit

bouwbreed Premium

arnhem/velp – De verzorgingssector rondom Arnhem staat aan de vooravond van een serie bouw- en renovatieprojecten die bij elkaar tien jaar gaat duren. Een voor een zullen de om te vormen zorgcentra hun bewoners huisvesten in een tijdelijk gebouw voor tweehonderd mensen dat op het terrein van Ziekenhuis Velp wordt gebouwd.

Eind 2004 is het eerste zorgcentrum, Oosterwolde in Velp, aan de beurt zijn. “Het centrum met nu nog 92 kamers van 25 vierkante meter wordt dan vernieuwd tot een woonzorgcomplex met zeventig eenheden van 62 tot 72 vierkante meter”, stelt de directeur E. Cools van Zorg & Wonen Velp, waar meerdere zorgcomplexen onder vallen.

Een tweede zorgcomplex met eenheden van 30 vierkante meter wordt verbouwd tot een modern centrum met 60 plaatsen van 50 vierkante meter en dertig groepsplaatsen voor dementerende ouderen.

Alles bij elkaar worden – uitgesmeerd over tien jaar – minstens vier zorgcomplexen uitgebreid of verbouwd in de regio Groot-Arnhem.

Voor de tijdelijke huisvesting werken drie aannemers momenteel aan ideeën, ontwerpen en bouwsommen.

Reageer op dit artikel