nieuws

Trimble-laser nivelleert betaalbaar

bouwbreed

den haag – Met de kwalificatie betaalbaar beveelt Trimble de Spectra Precision Laser HV301 aan. Het toestel nivelleert automatisch en is onder meer geschikt voor stellen en oploden.

De HV301 zendt een laserreferentie van 360 graden uit met een diameter tot 300 meter. De laser kan gelijktijdig roterende en loodrechte/evenwijdige referenties produceren. De behuizing voldoet aan de beschermingsklasse IP54. Trimble levert het toestel in een uitvoering voor interieurwerk als het monteren van akoestische plafonds en systeemwanden, voor algemeen bouwwerk in bijvoorbeeld de woningbouw en als combinatie voor binnen en buiten.

De LM80 Layout Manager van Trimble vereenvoudigt het uitzetten van posities op de locatie. De LM80 is uitgerust met een Windows CE-versie van de Construction Master Pro-calculator van Calculated Industries. Die voert rekenwerk in het veld uit, materiaalcalculaties en locatiemanagement. De aannemer kan direct afmetingen van tekeningen invoeren. Zo wordt een tekening voor het uitzetten gecontroleerd en worden automatisch afmetingen berekend.

De LM80 werkt in combinatie met de Total Stations en Laser Stations van Trimble en met stramienlijnen en meetband. Via de Windows CE-besturing komt een vrijwel onbegrensde reeks software-applicaties beschikbaar.

Reageer op dit artikel