nieuws

Tien kunststof wandplaten Aviodrome laten los door storm

bouwbreed

lelystad – Tien kunststof wandpanelen bij de entreehal van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad zijn zondag door de storm losgeraakt.

Niemand raakte gewond. Gisteren zijn de platen bevestigd met versterkte verbindingen.

De wandplaten van 50 centimeter breed en 6 à 8 meter lang, zijn gemaakt van polycarbonaat en waren volgens architect R. Bosboom keurig in een profielboog geklemd. “Er was sprake van een standaard montage. Alle berekening waren goedgekeurd.”

Bosboom denkt dat de platen door de extreme wind van afgelopen weekeinde meer zijn gebogen dan was voorzien. Hierdoor zijn ze mogelijk losgeraakt. Onderzoek moet uitwijzen of Bosboom gelijk heeft. Volgens een woordvoerder van het themapark valt de schade mee. Een schatting wil hij niet geven, want ook dit moet nog worden onderzocht.

Zo�n 250 bezoekers, onder wie veel kinderen die in afwachting waren van de kerstman die per vliegtuig zou arriveren, werden zondagmiddag rond halftwee verzocht het Nationaal Luchtvaart-Themaparkt Aviodrome te verlaten. Daarmee volgde de leiding van het Aviodrome het advies van de politie op.

De brandweer zette de overgebleven panelen vast met lijmtangen. De weggestuurde bezoekers ontvingen een kop koffie en een gratis entreebewijs voor een volgend verzoek. Gisteren zijn de tien afgewaaide panelen met extra schroeven vastgezet.

Reageer op dit artikel