nieuws

Renovatiebijlage

bouwbreed Premium

Het studentenbolwerk de Bastille van de Universiteit Twente functioneert na de renovatie als vanouds. Het is er weer een georganiseerde chaos. Het gebouw is een ontwerp van Piet Blom uit 1969. Kenmerkend voor deze architect van het structuralisme (denk ook aan zijn paalwoningen in Rotterdam en de Kashbawoningen in Hengelo) is het interieur: een verzameling van […]

Het studentenbolwerk de Bastille van de Universiteit Twente functioneert na de renovatie als vanouds. Het is er weer een georganiseerde chaos. Het gebouw is een ontwerp van Piet Blom uit 1969. Kenmerkend voor deze architect van het structuralisme (denk ook aan zijn paalwoningen in Rotterdam en de Kashbawoningen in Hengelo) is het interieur: een verzameling van kleinere structuren met een overvloed aan trappetjes, nisjes, bankjes en doorkijkjes.

Bij de renovatie van de in de loop der jaren dichtgeslibde Bastille heeft architect Robert Winkel enkele in het oog springende ingrepen gedaan, maar toch met respect voor de typische Blom-elementen.

Een uitgebreide beschrijving van dit project staat in de bijlage Renovatie, die vandaag bij Cobouw verschijnt. In deze bijlage verder onder meer aandacht voor de houtrotproblemen bij nog jong geveltimmerwerk van gelamineerd en gevingerlast hout en de renovatie van het koepeldak van Panorama Mesdag.

Reageer op dit artikel