nieuws

Raad van State houdt plan-IJ-dock tegen

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De Raad van State blokkeert de ontwikkeling van het IJ-dock ten westen van het Centraal Station in Amsterdam. Het bestemmingsplan voor dat deel van het Westerdokseiland is vernietigd. Aan de zuidelijke oever van het IJ zouden “als een ijsschots uit het water” vier gebouwen verrijzen met 30.000 vierkante meter kantoren, 70 appartementen, een […]

AMSTERDAM – De Raad van State blokkeert de ontwikkeling van het IJ-dock ten westen van het Centraal Station in Amsterdam. Het bestemmingsplan voor dat deel van het Westerdokseiland is vernietigd.

Aan de zuidelijke oever van het IJ zouden “als een ijsschots uit het water” vier gebouwen verrijzen met 30.000 vierkante meter kantoren, 70 appartementen, een hotel met 300 kamers, winkels en een jachthaven. De Raad van State honoreerde met de vernietiging van het bestemmingsplan de bezwaren van buurtbewoners tegen bouwhoogte en volume. De gemeente Amsterdam weet nog niet wat de gevolgen van het besluit zijn voor de gezamenlijke plannen van Woonveste, William Properties en Rijksgebouwendienst.

De rest van de plannen voor het Westerdokseiland kan wel doorgaan. Medio volgend jaar wordt op het eiland aan de rand van de binnenstad gestart met de bouw van negenhonderd woningen. Ook komen er zestig ligplaatsen voor woonboten.

Reageer op dit artikel