nieuws

Megaproject op oud terrein van Corus

bouwbreed Premium

livingstone – De Britse woningbouwer en projectontwikkelaar Wilson Bowden heeft groen licht gekregen voor een project van ruim 1,1 miljard euro op het terrein van de vroegere Corusfabriek Ravenscraig in Schotland.

Bowden gaat op het 500 hectare grote terrein 3500 huizen, kantoren, een sportstadion met 10.000 plaatsen, andere recreatievoorzieningen en winkels bouwen. Corus kan tientallen miljoenen van het project opstrijken, want de Brits-Nederlandse staalfabriek is nog steeds eigenaar van de grond.

De staalfabriek in Ravenscraig is al in 1992 gesloten maar de grond moest eerst grondig worden gereinigd. Die fase is nu vrijwel achter de rug zodat Wilson Bowden met de realisatie van het project kan beginnen. De Schotse regering in Edinburgh heeft vorige week de bestemmingswijziging van het terrein definitief goedgekeurd.

Volgens directeur I. Robertson van Wilson Bowden gaat het om één van de grootste regeneratieprojecten die tot nu toe op Britse bodem zijn ondernomen.

De ontwikkelaar hoopt dat het project 1,4 miljard euro aan investeringen en 12.000 banen kan opleveren. Bowden is al in onderhandeling met het Amerikaanse Mills Corporation, dat in de VS ruim twintig grote �shopping malls� exploiteert. De realisatie van het nieuwe Ravenscraig neemt twintig jaar in beslag.

Reageer op dit artikel