nieuws

Holcim wil belang in Den Boer Beton

bouwbreed Premium

den haag – Holcim Betonproducten probeert een belang te verwerven in Den Boer Beton. Dat blijkt uit een melding van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Volgens een woordvoerder van Holcim worden momenteel inderdaad gesprekken gevoerd met Den Boer Beton. “De onderhandelingen zijn gaande, maar overeenstemming is er nog niet.” De zegsman benadrukt dat Holcim niet uit is op een volledige overname.

Den Boer Beton produceert en verkoopt bestratingsmaterialen en ontwerpt en produceert machines voor de productie van betonwaren. Holcim wil zeggenschap verkrijgen in de vestigingen van Den Boer Beton in Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers, in Fasko Nederland en Den Boer Staal.

De NMa meldt verder dat de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij (NCD) zeggenschap probeert te verkrijgen over Bouwmaterialenhandel Overwhere, moeder van Beheermaatschappij BBN. Overwhere produceert en verhandelt betonmortel en verkoopt en verhuurt bouwgereedschappen.

Reageer op dit artikel