nieuws

Heuvelman Ibis koopt machinefabriek

bouwbreed Premium

delfzijl – Aannemersbedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl, gespecialiseerd in onder meer water-, kust- en oeverwerken, heeft de machinefabriek van scheepswerf Koninklijke Niestern Sander Delfzijl overgenomen. Hierdoor kan Heuvelman Ibis nu ook het eigen constructiewerk en zelfs de scheepsbouw zelf ter hand nemen. Bij de overnametransactie is geen personeel betrokken. Wel betekent het binnenhalen van de […]

delfzijl – Aannemersbedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl, gespecialiseerd in onder meer water-, kust- en oeverwerken, heeft de machinefabriek van scheepswerf Koninklijke Niestern Sander Delfzijl overgenomen. Hierdoor kan Heuvelman Ibis nu ook het eigen constructiewerk en zelfs de scheepsbouw zelf ter hand nemen.

Bij de overnametransactie is geen personeel betrokken. Wel betekent het binnenhalen van de machinefabriek aanzienlijk meer armslag voor het bedrijf.

Heuvelman Ibis, dat de afgelopen zomer vanwege onmin met de gemeente Delfzijl de verhuizing van het bedrijf naar Duitsland aankondigde en later weer terugdraaide, besteedt jaarlijks tussen 500.000 en 800.000 euro aan werk uit dat door de overname van de machinefabriek van Niestern Sander in eigen beheer kan worden gehouden.

De aannemer kan nu ook zelf schepen voor slibvervoer gaan bouwen. Vorig jaar werden er nog vier van dergelijke schepen extern besteld.

Reageer op dit artikel