nieuws

Heerlen sleept Kerkrade voor rechter

bouwbreed

HEERLEN – De gemeente Heerlen stapt naar de rechter om te voorkomen dat zich in Kerkrade meer bouwmarkten vestigen. Er zijn er volgens Heerlen al genoeg, nog meer zou nadelig zijn voor de Heerlense detailhandel. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De gemeente beroept zich op eerder gemaakte afspraken, die Kerkrade volgens Heerlen heeft geschonden. […]

HEERLEN – De gemeente Heerlen stapt naar de rechter om te voorkomen dat zich in Kerkrade meer bouwmarkten vestigen. Er zijn er volgens Heerlen al genoeg, nog meer zou nadelig zijn voor de Heerlense detailhandel. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

De gemeente beroept zich op eerder gemaakte afspraken, die Kerkrade volgens Heerlen heeft geschonden. Het gaat om de verplaatsing van drie grote bouwmarkten naar een terrein bij het Roda JC-stadion. Heerlen wil de toezegging dat op de plekken waar die bouwmarkten nu nog staan, straks geen nieuwe bouwmarkten mogen komen. Kerkrade wil die niet geven.

De buurgemeenten vliegen elkaar regelmatig in de haren. Zij lagen begin dit jaar met elkaar overhoop over de vestigingsplaats van een megabioscoop. Toen heeft de provincie Limburg ingegrepen om de hooglopende ruzie te sussen.

Reageer op dit artikel