nieuws

Gevraagd: robuust beton met groot aanpassingsvermogen

bouwbreed Premium

den haag – Stoer ontwerpen met voldoende aanpassingsvermogen om veranderingen te kunnen verdragen. Dat zijn de criteria waartegen de inzendingen voor de betonontwerp competitie ICDC worden belicht.

ENCI is namens Nederland de partner in de grote internationale betonontwerp prijsvraag, waaraan studenten uit acht landen kunnen meedoen. Ze worden uitgenodigd voor 1 maart 2004 ontwerpen in te sturen geïnspireerd door het thema �robustness�.

Daarmee wordt niet alleen gedoeld op een stoer voorkomen, maar vooral ook op het ingebouwde aanpassingsvermogen van de ontwerpen, dat ze opgewassen maakt tegen veranderend gebruik.

eel prijsvragen zijn volgens de initiatiefnemers van de International Concrete Design Competition vooral een verkapte manier om naamsbekendheid van een bedrijf te vergroten. Maar de ambitie van ICDC reikt nadrukkelijk verder. Doel is de relaties tussen industrie en onderwijs te versterken en een onderzoekende houding bij ontwerpers te bevorderen.

De inzendingen van de ontwerpcompetitie worden eerst door een nationale jury beoordeeld, die de nominaties aandraagt waaruit een internationale jury de uiteindelijke winnaar kiest.

Constructeur R. Nijsse van ABT heeft namens Nederland zitting in de internationale jury; de nationale jury staat onder voorzitterschap van architect Koen van Velsen. Alle internationale genomineerde studenten worden uitgenodigd voor een masterclass die volgend jaar in het Berlage-instituut in Rotterdam plaatsheeft.

Reageer op dit artikel