nieuws

Friesland bundelt zes waterschappen

bouwbreed Premium

leeuwarden – Friesland heeft vanaf de jaarwisseling één waterschap. De organisatie bouwt voort op het werk van zes waterschappen die op 1 januari tot het verleden behoren. P. Erkelens geeft als dijkgraaf leiding aan de nieuwe organisatie. Het waterschap Friesland is opgesplitst in drie districten met kantoren te Dokkum, Drachten en Sneek. De vestigingen in […]

leeuwarden – Friesland heeft vanaf de jaarwisseling één waterschap. De organisatie bouwt voort op het werk van zes waterschappen die op 1 januari tot het verleden behoren. P. Erkelens geeft als dijkgraaf leiding aan de nieuwe organisatie.

Het waterschap Friesland is opgesplitst in drie districten met kantoren te Dokkum, Drachten en Sneek. De vestigingen in Bolsward, Buitenpost, Gorredijk en Joure sluiten hun deuren en worden verkocht. De hoofdvestiging van het nieuwe waterschap is in Leeuwarden.

In het noordoosten strekt het werkgebied van het waterschap zich uit tot in de provincie Groningen. Ten zuiden van Wolvega begeeft Friesland zich in de grenszone op Flevolands grondgebied.

Reageer op dit artikel