nieuws

Extra waterberging in Zuiderpark Rotterdam

bouwbreed

rotterdam – De gemeente Rotterdam trekt voorlopig 23,7 miljoen euro uit voor de reconstructie van het Zuiderpark. Het park wordt niet alleen gebruiksvriendelijker gemaakt, maar krijgt ook extra ruimte voor waterberging. De waterbuffer is nodig wateroverlast in de dicht bebouwde gebieden Charlois en Carnisse te beperken. In de wijken zelf is geen ruimte voor een […]

rotterdam – De gemeente Rotterdam trekt voorlopig 23,7 miljoen euro uit voor de reconstructie van het Zuiderpark. Het park wordt niet alleen gebruiksvriendelijker gemaakt, maar krijgt ook extra ruimte voor waterberging. De waterbuffer is nodig wateroverlast in de dicht bebouwde gebieden Charlois en Carnisse te beperken. In de wijken zelf is geen ruimte voor een buffer. Voldoende waterberging is ook van belang voor de herstructurering van omringende wijken op Zuid.

Reageer op dit artikel