nieuws

Elektra verdrijft hydraulische cilinder

bouwbreed Premium

londen – Concurrentie voor hydraulische cilinders in het zware segment zoals de kipinstallatie van dumpers. Zo presenteert Unimatic Engineers uit Londen de nieuwe elektrische lineaire actuators. Die leveren met een balschroef met een doorsnede tot 50 millimeter tot 44.500 newton kracht. Het elektrische systeem lost enkele zwaarwegende problemen op waarmee hydraulische installaties kampen. Die houden […]

londen – Concurrentie voor hydraulische cilinders in het zware segment zoals de kipinstallatie van dumpers. Zo presenteert Unimatic Engineers uit Londen de nieuwe elektrische lineaire actuators. Die leveren met een balschroef met een doorsnede tot 50 millimeter tot 44.500 newton kracht. Het elektrische systeem lost enkele zwaarwegende problemen op waarmee hydraulische installaties kampen. Die houden onder meer verband met de aandrijvingen die extra ruimte in de constructie en op de begroting nemen. Hydraulische installaties kunnen ook gaan lekken en zo de omgeving vervuilen. Elektrische actuators brengen een last sneller en accurater in positie zonder aanvullende besturingen. Unimatic Engineers biedt de actuators uit de reeks Electro-Thrust aan als vervanging voor hydraulische systemen. De uitvoering ET125 biedt een slaglengte van 100 tot 2000 millimeter waarbij de balschroef tot 1 meter per seconde verschuift. De maximale snelheid bedraagt 10 millimeter per seconde kwadraat bij een nauwkeurigheid van plus of min 0,013 millimeter. Over de hele lengte van de elektrische cilinder zijn twee T-groeven gefreesd. Daarin kunnen sensors worden gemonteerd. De leverancier rekent een mechanisch rendement van 90 procent voor.

Reageer op dit artikel