nieuws

Eerste aanzet tot nieuw Transvaal

bouwbreed Premium

den haag – Het college van Burgemeester en Wethouders van Den Haag heeft ingestemd met het wijkplan en het stedenbouwkundig plan voor Transvaal. Dit plan, een gezamenlijk product van de gemeente en de corporaties Staedion en Haag Wonen, voorziet in een pakket verbeteringsplannen en omvat de sloop van 2400 woningen, waarvoor 1200 woningen terugkomen. Eerder […]

den haag – Het college van Burgemeester en Wethouders van Den Haag heeft ingestemd met het wijkplan en het stedenbouwkundig plan voor Transvaal.

Dit plan, een gezamenlijk product van de gemeente en de corporaties Staedion en Haag Wonen, voorziet in een pakket verbeteringsplannen en omvat de sloop van 2400 woningen, waarvoor 1200 woningen terugkomen. Eerder al werden 600 woningen gesloopt die plaatsmaakten voor 400 nieuwe huizen. Het wijkplan zal in vier fasen over een periode van tien jaar uitgevoerd worden. Met de vernieuwingsplannen is een investering van 500 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel