nieuws

Brink combineert verwarming met ventilatiesysteem

bouwbreed Premium

staphorst – Speciaal voor de seriematige woningbouw ontwikkelde Brink Climate Systeme hoogrenderende luchtverwarming en ventilatie. De leverancier uit Staphorst combineert daarvoor de gasgestookte luchtverwarmer SWB-HR met de warmteterugwinner Renovent HR 300. De SWB-HR heeft dezelfde maten als de eerdere SWB-toestellen.

Brink levert de Renovent HR 300 in twee roteerbare uitvoeringen. De ene heeft twee aansluitingen boven en twee aan de zijkant, de andere een aansluiting boven, een onder en twee aan de zijkant. Het laatste model kan rechtstreeks op de SWB-HR worden geplaatst.

Zelfinstellende ventilatoren houden de gekozen hoeveelheid ventilatielucht constant. Brink drijft ze aan met gelijkstroommotoren die de helft minder energie verbruiken dan conventionele motoren. Gemeten volgens NEN 5138 boekt de warmteterugwinner een rendement van meer dan 95 procent. De Renovent HR draagt zo�n 0,3 bij aan de EPN.

De leverancier uit Staphorst garandeert dat de SWB-HR zuinig omgaat met gas en elektra. Modulerende gelijkstroomventilatoren laten de luchthoeveelheid afhankelijk van de uitblaastemperatuur variëren.

Het toestel genereert warmte met een modulerende brander waarbij een modulerende thermostaat de ingestelde temperatuur vasthoudt. Brink monteert het inregeltableau aan de buitenkant van het toestel.

Reageer op dit artikel