nieuws

Biddle stelt op vakbeurs stille klimaatzuil voor

bouwbreed Premium

kootstertille – Speciaal voor ruimten tot 100 vierkante meter waar klimaat en (de afwezigheid van) geluid zwaar wegen, ontwikkelde Biddle de klimaatzuil. De fabrikant uit Kootstertille vraagt op de komende VSK ook aandacht voor de luchtverwarmer NOZ. De VSK is een installatievakbeurs en vindt plaats van 9 tot 13 februari 2004 in de Utrechtse Jaarbeurs.

Voor regie- en montageruimten, computer- en serverruimten en geluidstudio�s bedacht de producent van klimaatapparatuur een variant op de eigen modulaire ventilatorconvector. Het resultaat is een zuil tussen het plafond en de vloer en wordt op klantenspecificatie gebouwd. De verticale wandopstelling heeft in het midden een koelmodule en aan weerszijden geluiddempende modules. Via luchtroosters in de vloer wordt gekoelde lucht de ruimte in geblazen.

Een aanmerkelijk lager transmissieverlies dan bij conventionele luvchtverwarmers is een van de kenmerken van de indirect gestookte luchtverwarmer NOZ. De fabrikant verwijst voor die eigenschap naar de adequate luchtverdeling en de zes verstelbare uitblaasopeningen die voor een lage verticale temperatuurgradiënt zorgen.

Weinig lawaai maakt ook de HSP-regeling voor de ventilatorconvectoren DECO en PS. Deze ingebouwde lucht- en waterzijdige regeling past de luchthoeveelheid aan de uitblaastemperatuur aan. De intermitterende luchtklep doseert de ventilatie naar behoefte. Voor onder meer kantoren biedt Biddle de ventilatorconvector SL aan. Die maakt individuele klimaatbeheersing mogelijk en wordt vaak in grote aantallen toegepast. Het toestel wordt per project op klantenspecificatie aangpast. De convector komt in vijf bouwgroottes met een luchtdebiet van 100 tot 1000 kubieke meter per uur.

Reageer op dit artikel