nieuws

Barneveld overweegt bouw markthal

bouwbreed

barneveld – De gemeente Barneveld is een haalbaarheidsonderzoek begonnen voor de bouw van een Markthal en evenementencomplex. De huidige plek van de Markthal, in het centrum, is volgens de gemeente commercieel interessanter voor vestiging van twee supermarkten met daarboven appartementen. De gemeenteraad heeft vorig jaar al ingestemd met de verhuizing van de hal als onderdeel […]

barneveld – De gemeente Barneveld is een haalbaarheidsonderzoek begonnen voor de bouw van een Markthal en evenementencomplex. De huidige plek van de Markthal, in het centrum, is volgens de gemeente commercieel interessanter voor vestiging van twee supermarkten met daarboven appartementen.

De gemeenteraad heeft vorig jaar al ingestemd met de verhuizing van de hal als onderdeel van het Centrumplan Barneveld. Op de beoogde nieuwe bouwplek zijn meer parkeerplaatsen. Bovendien zijn er plannen om een lightrail verbinding te maken langs het treintraject Ede-Amersfoort. Barneveld wil graag een nieuw station. De infrastructuur in het gebied is belangrijk omdat daar ook een nieuwe wijk gepland staat, met ongeveer 350 woningen.

De verwachting is dat het haalbaarheidsonderzoek in januari klaar is en dan aan de politiek kan worden voorgelegd.

Reageer op dit artikel