nieuws

Afgestudeerden moeten van kamer af

bouwbreed Premium

den haag – Verhuurders van kamers kunnen studenten die klaar zijn met hun studie op straat zetten. Het kabinet heeft ingestemd met een wijziging van het Burgerlijk Wetboek daartoe en hoopt zo de doorstroming te vergroten. De verhuurder kan een afgestudeerde uitzetten onder het mom de ruimte nodig te hebben “voor dringend eigen gebruik”. Daaronder […]

den haag – Verhuurders van kamers kunnen studenten die klaar zijn met hun studie op straat zetten. Het kabinet heeft ingestemd met een wijziging van het Burgerlijk Wetboek daartoe en hoopt zo de doorstroming te vergroten.

De verhuurder kan een afgestudeerde uitzetten onder het mom de ruimte nodig te hebben “voor dringend eigen gebruik”. Daaronder valt ook verhuur aan een andere student.

Minister Dekker (VROM) wil met de wetswijziging de woningnood onder studenten aanpakken. Het wetsvoorstel gaat nu voor advies naar de Raad van State. Daarna volgt behandeling in de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel