nieuws

Zuidtangent ruim 21 miljoen duurder

bouwbreed

haarlem – De aanleg van de snelle busbaan Zuidtangent tussen Haarlem, Schiphol en Amsterdam-Zuidoost is 21,1 miljoen euro duurder uitgevallen dan begroot. Dat heeft de provincie Noord-Holland gemeld. De Zuidtangent moest volgens de begroting ruim 275 miljoen euro kosten. Uit de eindafrekening blijkt de busbaan echter ruim 21 miljoen duurder uit te pakken. Volgens de […]

haarlem – De aanleg van de snelle busbaan Zuidtangent tussen Haarlem, Schiphol en Amsterdam-Zuidoost is 21,1 miljoen euro duurder uitgevallen dan begroot. Dat heeft de provincie Noord-Holland gemeld.

De Zuidtangent moest volgens de begroting ruim 275 miljoen euro kosten. Uit de eindafrekening blijkt de busbaan echter ruim 21 miljoen duurder uit te pakken. Volgens de provincie zijn de extra kosten het gevolg van niet voorziene werkzaamheden, hogere salarissen en extra veiligheidsmaatregelen.

Noord-Holland probeert de extra kosten voor het project terug te krijgen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat ook het overgrote deel van de aanleg heeft betaald. De provincie overlegt daar binnenkort over met Rijkswaterstaat.

De Zuidtangent, die afgelopen eek als minibusje ook in Madurodam is gaan rijden, is bijna twee jaar geleden van start gegaan. Het is de langste vrije busbaan van Europa. Dagelijks reizen er gemiddeld 22.000 mensen met de bus.

Reageer op dit artikel