nieuws

Woningcasco toetsen met GietbouwFrame

bouwbreed Premium

rotterdam – De VOBN, de branchevereniging van de betonmortelindustrie, introduceert tijdens de Betondag het rekenprogramma GietbouwFrame. Hiermee kunnen constructeurs een volledig gietbouw woningcasco toetsen op sterkte en stabiliteit.

Tijdens een inlooplezing wordt het gebruik gedemonstreerd en toegelicht. Het programma is bedoeld voor constructeurs, controlerende instanties en onderwijs. De gebruiker moet op de hoogte zijn van de constructieve uitgangspunten die in het programma zijn gehanteerd. Ook moet hij zelf de constructieve schematisering vaststellen die hoort bij het woningontwerp.

Volgens de VOBN is het gebruik van GietbouwFrame bijzonder eenvoudig. Binnen een paar minuten kan de volledige schematisering van een laagbouw of middelhoogbouw woningcasco worden ingevoerd. In een vroeg stadium van het bouwproces kunnen zo alternatieve casco�s worden doorgerekend. De constructeur kan de eenvoudigste oplossing kiezen voor een woningbouwproject.

Het programma voert de berekening volledig automatisch uit. Het woningcasco wordt getoetst aan alle relevante voorschriften zoals NEN 6702 en NEN 6720. Een uitdraai is voldoende voor goedkeuring van bouw- en woningtoezicht, stelt de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel