nieuws

Wijk Emmerhout voert strijd tegen verpaupering

bouwbreed Premium

emmen – Na de sloop van honderden appartementen wordt met de nieuwbouw van honderd huurwoningen en de verkoop van 54 koophuizen deze maand het startsein gegeven voor de ingrijpende renovatie van de door leegstand en verpaupering bedreigde wijk Emmerhout in Emmen.

Met de totale renovatie, die tien jaar gaat duren, is ruim 190 miljoen euro gemoeid. De ingrijpende opknapbeurt van de wijk maakt onderdeel uit van het gemeentelijke project Emmen Revisited.

Op de locatie van de honderden gesloopte appartementen aan de Dilgt en de Lemzijde moet het Woonpark Emmerhout verrijzen, een mix van honderd huurappartementen en honderdvijftig koopwoningen. Woningstichting Wooncom begint binnen twee weken met de nieuwbouw van de huurappartementen.

Los van de wijk Emmerhout moet het project Emmen Revisited ook in de wijken Angelslo en Bargeres zorgen voor nieuw elan. Grootscheepse renovaties, sloop en nieuwbouw moeten de dreigende verpaupering een halt toe roepen.

Op wat langere termijn staan nog tweehonderd nieuwe flatwoningen langs de zijkanten van het vernieuwde winkelcentrum Emmerhout gepland. Verder is aan de Laan van de Lemenhees, ter hoogte van de Rondweg, ruimte gereserveerd voor woningbouw. Bovendien worden diverse openbare functies samengevoegd.

Reageer op dit artikel