nieuws

Werklust toont ontwerp nieuwe wiellader

bouwbreed Premium

apeldoorn – Werklust Holland zegt al ver te zijn met de ontwikkeling van de wiellader WG17E. Het Apeldoornse bedrijf laat tijdens de open dagen die handelsonderneming Jaap Tempel op 22 en 23 december in het Groningse Middelbert houdt, weten hoever deze machine is gevorderd. Werklust bereidt inmiddels ook de wiellader WG35E voor.

De WG17E wordt een machine voor het segment 9 tot 11 ton en is net iets kleiner en wendbaarder dan de WG18E. In de visie van Werklust maakt de nieuwe wiellader de productlijn compleet. Die lijn begint bij de WG17E van 9 ton en loopt door tot de WG45E van 18 ton. De WG17E draait op een viercilinder Cummins dieselmotor met elektronische inspuiting. Het hydraulische systeem van Bosch-Rexroth wordt lastafhankelijk bestuurd. Dat levert hoge breek- en hefkrachten op en een verbeterde bediening.

Elektronisch

De cabine biedt rondom goed zicht en heeft automatische klimaatbeheersing. Machinist en monteur kunnen via een elektronisch Canbus-systeem de status van de machine aflezen. De kantelcabine en kantelende motorkap vergemakkelijken het dagelijks onderhoud. De motor vergt om de 500 uur onderhoud en het hydraulisch systeem elke 4000 uur. De E in WG17E staat voor het elektronische service-, informatie en diagnose-systeem van Werklust. De nieuwe machine wordt geleverd met een standaard laadbak van 1,9 kubieke meter met snelwisselaar en een derde hydraulische sectie. De wiellader kan ook worden uitgerust met palletvorken, hefmast, stenenklem en verschillende bakken en werktuigen.

Reageer op dit artikel