nieuws

Vanceva-glaspaneel nu ook in metallic

bouwbreed Premium

parijs – Vanceva uit het Belgische Louvain-la-Neuve maakt gekleurde glazen gevelpanelen. Ze zijn recent toegepast bij de Media Markt in winkelcentrum Stadshart in Almere. De panelen krijgen hun kleur doordat tussen twee lagen glas een gekleurde tussenlaag van polyvinylbutyral is geperst. Tot nu toe waren er tien kleuren beschikbaar in een doorzichtige of opaakuitvoering en […]

parijs – Vanceva uit het Belgische Louvain-la-Neuve maakt gekleurde glazen gevelpanelen. Ze zijn recent toegepast bij de Media Markt in winkelcentrum Stadshart in Almere. De panelen krijgen hun kleur doordat tussen twee lagen glas een gekleurde tussenlaag van polyvinylbutyral is geperst. Tot nu toe waren er tien kleuren beschikbaar in een doorzichtige of opaakuitvoering en met en zonder decorprint.

De panelen zijn er nu ook in metallic kleuren en drie nieuwe texturen, waaronder honingraat. De jury van het innovatieconcours van de Franse bouwbeurs Batimat vond ze zo mooi, dat ze een gouden medaille hebben gekregen in de categorie afbouw.

De glaspanelen kunnen binnen en buiten worden gebruikt. Ze zijn warmte- en geluidsisolerend en inbraakvertragend. De Nederlandse partner van Vanceva is Glaverbel in Tiel.

Reageer op dit artikel