nieuws

Ton Verdam wint opnieuw Europees kampioenschap voor machinisten

bouwbreed

malaga – De 37-jarige Ton Verdam uit Vleuten is voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van de Caterpillar Operator Challenge, het officieuze Europese kampioenschap voor machinisten. De wedstrijd werd voor de zesde keer gehouden op het demonstratieterrein van Caterpillar in het Spaanse Malaga.

Ton Verdam, al veertien jaar zzp�er op zijn tientons wiellader, bleef de Duitser Andreas Mlinski en de Deen Ivan Bastrup Jakobsen nipt voor. Opmerkelijk was dat de Italiaan Marco Ferretti (minigraafmachine en skidsteer) en de Zweed Sven-Olof Karlsson (mijnbouwshovel en overslagmachine) wel ieder twee categorieën wonnen, maar uiteindelijk niet in de prijzen vielen. Verdam won de categorie rupstractor en niet, zoals verwacht, de categorie kleine wiellader.

Landenklassement

De wedstrijd werd gehouden met tien verschillende machines. Naast de genoemde, waren dat ook de knikdumper, de graaflaadcombinatie, de grote wiellader en de verreiker.

Ook in het landenklassement was de eerste plaats een prooi voor het Nederlandse team, vlak voor Zweden en Denemarken. De beide andere Nederlanders, de 34-jarige Alfred de Kooning uit Lewedorp en de 33-jarige Marco Brant uit Swifterbant, eindigden respectievelijk als elfde en vijftiende in het individuele klassement.

Aan de finale in Malaga deden 46 deelnemers mee uit veertien Europese landen. Zij werden geselecteerd uit vierduizend deelnemers aan voorronden die door de verschillende importeurs waren georganiseerd. In Nederland is dat Geveke Zwaar Materieel te Amsterdam.

Reageer op dit artikel