nieuws

Studentenwoningen in zeecontainers

bouwbreed

amsterdam – Keetwonen bouwt ruim 1100 tijdelijke studentenwoningen in bedrijvengebied Over Amstel I in Amsterdam-Oost, zo heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt. De bouw vraagt een investering van bijna 20 miljoen euro. Het bouwsysteem van Keetwonen is gebaseerd op de ombouw van zeecontainers tot comfortabele wooneenheden. Het ontwerp van Tekton Architekten voorziet in zelfstandige woningen van […]

amsterdam – Keetwonen bouwt ruim 1100 tijdelijke studentenwoningen in bedrijvengebied Over Amstel I in Amsterdam-Oost, zo heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt. De bouw vraagt een investering van bijna 20 miljoen euro.

Het bouwsysteem van Keetwonen is gebaseerd op de ombouw van zeecontainers tot comfortabele wooneenheden. Het ontwerp van Tekton Architekten voorziet in zelfstandige woningen van maximaal 30 vierkante meter, voorzien van keuken, douche, toilet en cv. Door gebruik van meervoudig gelaagde wanden zijn de woningen goed geïsoleerd. Ze worden gestapeld in lagen van vier en uitgevoerd in uitgesproken kleuren. Alle eenheden hebben een draadloze tv- en computeraansluiting.

Verder krijgt het complex permanente beheerders en kleinschalige winkelvoorzieningen. De kale huur voor een omgebouwde zeecontainer bedraagt 250 euro per maand. De oplevering is gepland in april 2004. De particuliere huisvestingsstichting Keetwonen lanceerde vorig jaar al plannen voor goedkope tijdelijke studentenhuisvesting.

Reageer op dit artikel