nieuws

Stalen gevelplaat digitaal inkleuren met Repertoire

bouwbreed Premium

den haag – Een digitale kleurenwaaier. Zo kan het nieuwe visualisatieprogramma Repertoire van Corus Colors worden genoemd. Corus Colors maakt dak- en gevelbekleding van organisch bekleed staal in allerlei kleuren. Met Repertoire kunnen architecten virtueel precies de gewenste kleur uitzoeken van elk deel van hun gebouwontwerp.

Het programma Repertoire staat op de website www.coruscolors-benelux.com. Website en programma zijn engelstalig.

Men vindt er 3D visualisaties van verschillende soorten gebouwen, zoals kantoren, een winkelcentrum, een industriehal en een voetbalstadion. In het scherm kunnen kleur en profiel van het te gebruiken gevel- of dakpaneel worden ingevuld. In het systeem kunnen alle RAL en HPS 200 (de Britse standaard) kleuren, waarvan sommige ook in metallic, worden aangeklikt om er een gebouwdeel mee in te kleuren. Het is ook mogelijk zelf een kleur te mengen of het profiel te veranderen, zodat er een andere schaduwwerking ontstaat. Bedrijven en sportclubs kunnen hun gebouw/stadion laten ontwerpen in de eigen company- of clubkleur. In Groot-Brittannië zijn alle nieuwe voetbalstadions al uitgevoerd in de clubkleur.

Heeft een architect op de site zijn keus bepaald, dan kan hij met een simpele druk op een toets een proefstuk aanvragen. Binnen vijf werkdagen heeft hij dit sample in huis.

Het is momenteel nog niet mogelijk eigen ontwerpen in het programma in te voeren. Corus werkt eraan dit in de toekomst mogelijk te maken. Het bedrijf gaat regionale voorlichtingsbijeenkomsten voor architecten houden.

Reageer op dit artikel