nieuws

Rottende geluidsisolatie in huizen Zwanenburg-Halfweg

bouwbreed Premium

zwanenburg – De geluidsisolatie van enkele woningen in het dorp Zwanenburg-Halfweg (gemeente Haarlemmermeer) is gaan rotten.

Het gaat om isolatie die is aangebracht op de daken van de huizen. Mogelijk komen de problemen ook voor bij ruim duizend andere daken van hetzelfde type. Dat blijkt uit informatie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Vanaf 1984 zijn duizenden huizen in de Haarlemmermeer geïsoleerd om overlast van het vliegverkeer tegen te gaan. Hoeveel woningen met dezelfde problemen geconfronteerd dreigen te worden is niet bekend. Ook de omvang van de schade is vooralsnog onduidelijk.

Volgens een woordvoerster van het ministerie zullen de bewoners van de getroffen panden niet opdraaien voor de kosten. Indien de problemen zijn ontstaan door een fout van de aannemer, wordt geprobeerd de schade op hem te verhalen. Lukt dat niet, dan neemt het ministerie de kosten voor haar rekening.

Reageer op dit artikel