nieuws

Politie in Assen op eenzame hoogte

bouwbreed Premium

assen – De torenhoge nieuwbouw van het hoofdkantoor van de Drentse politie wordt definitief gerealiseerd op een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein in Assen, pal langs de A28. Het wordt meteen het hoogste gebouw van de stad. Ruim drie jaar geleden zou de meer dan 60 meter hoge kantoortoren samen met supermarktketen Laurus op het Veemarktterrein […]

assen – De torenhoge nieuwbouw van het hoofdkantoor van de Drentse politie wordt definitief gerealiseerd op een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein in Assen, pal langs de A28. Het wordt meteen het hoogste gebouw van de stad.

Ruim drie jaar geleden zou de meer dan 60 meter hoge kantoortoren samen met supermarktketen Laurus op het Veemarktterrein worden gerealiseerd. Onenigheid over de eigendomsverhoudingen gooide echter vroegtijdig roet in het eten.

Tot voor kort zou de tientallen miljoenen euro�s kostende nieuwbouw nog op bedrijvenpark Lauwers worden gerealiseerd. Bezwaren van de beoogde nieuwe overbuurman Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) tegen de kantoorkolos zorgden voor vertraging.

Aangezien de tientallen miljoenen euro�s voor de nieuwbouw al jaren klaarliggen en B en W van Assen ook al geruime tijd akkoord zijn, had de politieleiding geen zin meer in nieuwe en ellenlange procedures. Daarom is nu definitief voor de locatie langs de A28 gekozen. De kantoortoren vervangt alle huidige vestigingen van de politie in Assen, behalve wijkbureau Noord. Na oplevering in 2006 worden een districtsbureaus en een regiokantoor opgedoekt.

Reageer op dit artikel