nieuws

Overijssel wil proef woningbouwproductie

bouwbreed

den haag – Overijssel wil dat het ministerie van VROM de provincie aanwijst voor een landelijk proefproject om met minder regels de woningbouwproductie vlot te trekken. Daartoe heeft gedeputeerde T. Rietkerk mede namens de grote gemeenten gisteren een petitie aangeboden aan de vaste kamercommissie van VROM. De gedeputeerde vroeg de kamerleden de plannen voor minder […]

den haag – Overijssel wil dat het ministerie van VROM de provincie aanwijst voor een landelijk proefproject om met minder regels de woningbouwproductie vlot te trekken. Daartoe heeft gedeputeerde T. Rietkerk mede namens de grote gemeenten gisteren een petitie aangeboden aan de vaste kamercommissie van VROM.

De gedeputeerde vroeg de kamerleden de plannen voor minder regels van minister Dekker (VROM) te steunen. Ook wil hij een compensatie voor de misgelopen gelden, omdat de minister de budgetten voor stedelijke vernieuwing en bodemsanering heeft verlaagd. “Vooral dat laatste speelt bij ons, vanwege de asbestwegen”, aldus Rietkerk. De tegenprestatie is de bereidheid om proefkonijn te spelen bij het verminderen van regels en “ontbureaucratisering”.

De provincie acht zich erg geschikt voor een dergelijke proef, omdat naast negen grote steden ook veel platteland in het grondgebied valt. Zelf benadert de provincie corporaties en marktpartijen om in de stedelijke netwerken hard aan de slag te gaan om op korte termijn de bouwproductie te versnellen.

Morgen, bij het vervolg van de behandeling van de VROM-begroting, zal blijken of de provincie haar zin krijgt.

Reageer op dit artikel