nieuws

Oude fietsbrug moet nog even blijven

bouwbreed

breda – De oude fietsbrug over de A16 en hsl tussen Breda en Prinsenbeek mag voorlopig niet worden gesloopt. De brug moet nog twee maanden open blijven. In die tijd krijgt de Projectorganisatie HSL-Zuid de kans om de nieuwe fiets- en voetgangersbrug veiliger te maken. Dat heeft de rechter in Breda bepaald in een kort […]

breda – De oude fietsbrug over de A16 en hsl tussen Breda en Prinsenbeek mag voorlopig niet worden gesloopt. De brug moet nog twee maanden open blijven. In die tijd krijgt de Projectorganisatie HSL-Zuid de kans om de nieuwe fiets- en voetgangersbrug veiliger te maken.

Dat heeft de rechter in Breda bepaald in een kort geding dat een groep omwonenden uit Breda en Prinsenbeek had aangespannen. Zij vinden de steile roltrappen van de nieuwe brug gevaarlijk.

De rechter oordeelde dat de belangen van de vaste gebruikers van de nieuwe fietsbrug zwaarder wegen dan de financiële claim van de overheid. De projectorganisatie voorziet een schade van 22 miljoen euro per maand zolang de oude fietsbrug niet mag worden gesloopt.

Reageer op dit artikel