nieuws

Opklaptrap Escadyne voor rolstoeler

bouwbreed

parijs – Een trap die zich met een druk op de knop omvormt tot hefplatform voor rolstoelers. Dat is de Escadyne van het gelijknamige Franse bedrijf uit Annecy-le-Vieux. Op het innovatieconcours van de Parijse bouwbeurs Batimat won het product een gouden medaille. De Escadyne werkt als een �opklaptrap�. Wie er gebruik van wil maken drukt […]

parijs – Een trap die zich met een druk op de knop omvormt tot hefplatform voor rolstoelers. Dat is de Escadyne van het gelijknamige Franse bedrijf uit Annecy-le-Vieux. Op het innovatieconcours van de Parijse bouwbeurs Batimat won het product een gouden medaille.

De Escadyne werkt als een �opklaptrap�. Wie er gebruik van wil maken drukt op een knop aan het zijpaneel. De glazen deur aan de overzijde sluit zich en de traptreden zijgen ineen tot een gelijkmatig hefplateau.

Heeft de rolstoelgebruiker (er is ook nog ruimte voor een begeleider) het plateau betreden, dan sluit zich ook de deur achter hem en stijgt of daalt het platform naar het gewenste niveau. Nadat de rolstoel het plateau heeft verlaten vormt zich automatisch weer een trap.

Voordelen van het systeem zijn dat iedereen het veilig kan gebruiken en eenvoudig is in te passen in bestaande ruimten. Er kan 1 meter hoogteverschil worden overbrugd.

Reageer op dit artikel