nieuws

Nieuw leven snelle vrachttrein

bouwbreed Premium

SCHIPHOL – De luchtvrachtsector wil een oud plan om een snelle vrachttrein vanaf Schiphol te laten rijden, nieuw leven inblazen. Zo�n treinverbinding moet er eind volgend jaar tussen de Nederlandse luchthaven, Frankfurt en Milaan zijn. Later kunnen andere Europese verbindingen volgen. De brancheorganisatie voor de luchtvracht ACN werkt hierbij samen met het spoorbedrijf TX Logistics […]

SCHIPHOL – De luchtvrachtsector wil een oud plan om een snelle vrachttrein vanaf Schiphol te laten rijden, nieuw leven inblazen. Zo�n treinverbinding moet er eind volgend jaar tussen de Nederlandse luchthaven, Frankfurt en Milaan zijn. Later kunnen andere Europese verbindingen volgen.

De brancheorganisatie voor de luchtvracht ACN werkt hierbij samen met het spoorbedrijf TX Logistics en de bloemenveiling in Aalsmeer, zei ACN-directeur B. Radstaak vrijdag. Het is niet de eerste keer dat de luchtvrachtbranche een snelle trein vanaf Schiphol wil laten rijden. Diverse eerdere pogingen mislukten door tegenwerking van Duitsland en een gebrek aan lading.

Radstaak zegt al toezeggingen te hebben van bedrijven die goederen met de trein willen vervoeren. ACN zoekt nog een tijdelijke locatie in Hoofddorp waar een terminal voor de overslag kan komen. Deze stad is de meest geschikte plek, omdat Hoofddorp goed te bereiken is vanaf Schiphol en Aalsmeer.

Reageer op dit artikel