nieuws

Naspannen

bouwbreed Premium

Vier draadeinden geven de plaats aan van een toekomstige bolder in de Rotterdamse Brittanniëhaven. De einden zijn omwikkeld met densoleen; vettig band dat niet hecht aan beton. Zo kunnen de draadeinden worden nagespannen nadat het beton is gestort en de bolder geplaatst. Wanneer de moeren maatje M56 worden aangedraaid kan de bolder via de forse […]

Vier draadeinden geven de plaats aan van een toekomstige bolder in de Rotterdamse Brittanniëhaven. De einden zijn omwikkeld met densoleen; vettig band dat niet hecht aan beton. Zo kunnen de draadeinden worden nagespannen nadat het beton is gestort en de bolder geplaatst.

Wanneer de moeren maatje M56 worden aangedraaid kan de bolder via de forse staalplaten (170 x 1780 x 45 millimeter) onderaan de draadeinden de krachten kwijt.

Voor zware oceaanreuzen is de geplande tachtigtons bolder een maatje te klein, maar in de Brittanniëhaven meren vooral kustvaarders aan. De nieuwe kade is ontworpen door ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam dat tevens de directievoering voor zijn rekening neemt. Het bedrijf Gevelco gaat aan de kade zware machineonderdelen en bijzondere staalproducten overslaan.

Reageer op dit artikel