nieuws

Meter bepaalt laagdikte van coating

bouwbreed

wezep – De Defelsko 200 is een nieuwe draagbare ultrasone laagdiktemeter van Evano Instruments in Wezep. De meter bepaalt non-destructief de dikte van coatings op bijvoorbeeld hout, beton en kunststof. De Defelsko 200 maakt gebruik van een ultrasoontechniek. Het apparaat meet direct de totale laagdikte zonder dat een speciale instelling nodig is. Het instrument heeft […]

wezep – De Defelsko 200 is een nieuwe draagbare ultrasone laagdiktemeter van Evano Instruments in Wezep. De meter bepaalt non-destructief de dikte van coatings op bijvoorbeeld hout, beton en kunststof.

De Defelsko 200 maakt gebruik van een ultrasoontechniek. Het apparaat meet direct de totale laagdikte zonder dat een speciale instelling nodig is. Het instrument heeft een gebruikersmenu dat met twee knoppen kan worden bediend en een groot display met verlichting. Op het display kunnen de actuele, gemiddelde, minimum en maximum meetwaarde, standaard deviatie en het aantal metingen worden weergegeven. Ook kunnen grenswaarden worden ingesteld. Een akoestische en optische signalering geeft aan wanneer een meting buiten de ingestelde tolerantie valt.

Het interne geheugen biedt ruimte aan duizend meetwaarden. Deze kunnen direct op een printer worden afgedrukt. Er is ook een softwarepakket beschikbaar voor het weergeven, analyseren en rapporteren van de meetgegevens.

Reageer op dit artikel