nieuws

Meer treinen rond Arnhem en Nijmegen

bouwbreed Premium

NIJMEGEN – Een doorgaande treinverbinding van Zutphen naar Nijmegen en tussen Wijchen en Arnhem is broodnodig. In Nijmegen en Westervoort zijn twee nieuwe stations nodig en het bestaande spoorwegennet rond Arnhem en Nijmegen moet een aansluiting krijgen op de Betuweroute, die bijna klaar is. Dat staat in de nota Voorkeursalternatief RegioRail KAN, die het stedelijk […]

NIJMEGEN – Een doorgaande treinverbinding van Zutphen naar Nijmegen en tussen Wijchen en Arnhem is broodnodig. In Nijmegen en Westervoort zijn twee nieuwe stations nodig en het bestaande spoorwegennet rond Arnhem en Nijmegen moet een aansluiting krijgen op de Betuweroute, die bijna klaar is.

Dat staat in de nota Voorkeursalternatief RegioRail KAN, die het stedelijk netwerk Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) heeft aangeboden aan Rijkswaterstaat. De nota is gemaakt omdat het KAN-gebied in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) is aangewezen als proefgebied voor lightrailverbindingen.

Reageer op dit artikel