nieuws

Maij-Weggen wil ruimteonderzoek

bouwbreed Premium

moerdijk – Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant moeten onderzoeken hoeveel ruimte er op het huidige industrieterrein Moerdijk nog beschikbaar is voor nieuwe bedrijven. Tot die conclusie kwam commissaris van de koningin Maij-Weggen gisterochtend na haar werkbezoek aan de gemeente Moerdijk. Zij besprak onder meer over de plannen voor de aanleg van een, door de gemeente verguisd, […]

moerdijk – Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant moeten onderzoeken hoeveel ruimte er op het huidige industrieterrein Moerdijk nog beschikbaar is voor nieuwe bedrijven. Tot die conclusie kwam commissaris van de koningin Maij-Weggen gisterochtend na haar werkbezoek aan de gemeente Moerdijk. Zij besprak onder meer over de plannen voor de aanleg van een, door de gemeente verguisd, nieuw grootschalig bedrijventerrein.

GS van Brabant zijn voorstander van zo�n tweede bedrijventerrein, maar volgens Maij-Weggen is Moerdijk II nog geen uitgemaakte zaak. Ze toonde zich na afloop van een rondrit over het huidige industrieterrein verbaasd over de hoeveelheid braakliggend terrein die er op Moerdijk I nog is. Maij vond dat die ruimte eerst gebruikt zou moeten worden. Ze kondigde aan met het voltallige college van GS terug te komen voor een bezoek aan het gebied.

De Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk is tegen een industrieterrein en bepleitte biologische landbouw, waarvoor de grond uitermate geschikt zou zijn.

Maar Maij-Weggen kan het standpunt van GS goed begrijpen. “De ligging van Moerdijk aan diep vaarwater en de A16 is voor bedrijven ideaal om zich te vestigen”, aldus Maij.

Reageer op dit artikel