nieuws

Hevige brand verwoest deel bouwbedrijf Buwalda

bouwbreed Premium

SCHETTENS – Door een hevige brand is zondagmiddag een deel van de hoofdvestiging van bouwbedrijf Buwalda in Schettens in vlammen opgegaan.

Het vuur ontstond door onbekende oorzaak in een loods op het terrein. Uiteindelijk gingen twee loodsen (respectievelijk tien en dertig jaar oud) en een groot deel van het zes jaar oude kantoor in vlammen op. De technische recherche onderzoekt de zaak. Vanwege de aanwezigheid van een beveiligingssysteem op het terrein lijkt brandstichting uitgesloten.

Directeur M. Buwalda schat dat zijn bedrijf 8 ton euro schade heeft geleden. Onder andere de productiestraat voor houtskeletbouw, de machinale werkplaats, het magazijn, de opslag en een vrachtauto met daarop een kraan gingen verloren in de vuurzee. Twee bedrijfsbussen, een opslagloods, een deel van het kantoor en het woonhuis bleven behouden.

Volgens Buwalda heeft de brand geen gevolgen voor de bouwprojecten waarmee zijn bedrijf momenteel bezig is. Het 65 jaar oude familiebedrijf heeft ook vestigingen in Sneek en (sinds kort) Burgum. In Sneek nam het bedrijf onlangs Zijlstra Bouw over. Vanuit deze twee vestigingen worden alle lopende bouwprojecten nu aangestuurd en gecontinueerd. “Alleen onze administratieve afdeling ligt nu noodgedwongen enkele dagen stil, omdat het kantoorgedeelte grotendeels is verwoest.” Op de drie vestigingen werken 45 mensen.

Reageer op dit artikel