nieuws

GTI voor 31 miljoen in glastuinbouw

bouwbreed Premium

bunnik – De technische dienstverlener GTI gaat een verwarmingsinstallatie aanleggen en onderhouden in het tussen Arnhem en Nijmegen gelegen glastuinbouwgebied Bergerden. Met de opdracht is 31 miljoen euro gemoeid en een onderhoudscontract van 15 jaar. Het project is Europees aanbesteed en kreeg 33 inschrijvingen. Energie Combinatie Bergerden heeft opdracht gegeven voor de collectieve energievoorziening. Het […]

bunnik – De technische dienstverlener GTI gaat een verwarmingsinstallatie aanleggen en onderhouden in het tussen Arnhem en Nijmegen gelegen glastuinbouwgebied Bergerden. Met de opdracht is 31 miljoen euro gemoeid en een onderhoudscontract van 15 jaar. Het project is Europees aanbesteed en kreeg 33 inschrijvingen.

Energie Combinatie Bergerden heeft opdracht gegeven voor de collectieve energievoorziening. Het in Nederland nog unieke systeem maakt gebruik van drie hoofd- en acht decentraal en flexibel te plaatsen ketelhuizen.

Met de voorziening kunnen tuinders vraag en aanbod van energie op elkaar afstemmen. Zo kan bijvoorbeeld een paprikateler de overtollige warmte benutten van een rozenkweker. GTI organiseert bij het project de elektrotechnische energievoorziening. Daarnaast is de dagelijks leiding van het hele project in handen van de Bunnikse onderneming.

Reageer op dit artikel