nieuws

Gezamenlijke aanpak van stationsgebied

bouwbreed Premium

zaandam – De gemeente Zaanstad heeft met NS Vastgoed, AM Vastgoed en de corporaties Saenwonen/De Woonmij overeenstemming bereikt over de gezamenlijke ontwikkeling van het stationsgebied in het hart van Zaandam. In het gebied wordt 340 miljoen euro geïnvesteerd. Een derde komt voor rekening van de gemeente. Beide zijden van het spoor worden door de aanleg […]

zaandam – De gemeente Zaanstad heeft met NS Vastgoed, AM Vastgoed en de corporaties Saenwonen/De Woonmij overeenstemming bereikt over de gezamenlijke ontwikkeling van het stationsgebied in het hart van Zaandam. In het gebied wordt 340 miljoen euro geïnvesteerd. Een derde komt voor rekening van de gemeente.

Beide zijden van het spoor worden door de aanleg van een verhoogde stadsweg beter met elkaar verbonden. Aan deze stadsweg bouwt de gemeente publieke voorzieningen, zoals een openbare bibliotheek en een stadhuis. Verder wordt het station vernieuwd en verrijst een nieuw busstation.

AM Vastgoed vernieuwt aan de oostelijke stadskant het winkelgebied. De bestaande bovengrondse parkeergarage wordt gesloopt. Op die plek is vervolgens ruimte voor een bioscoop, een ondergrondse parkeergarage met 1100 plaatsen, 18.000 vierkante meter winkels en bijna driehonderd woningen. De Zaanse corporaties tekenen voor de bouw van 450 woningen, hoofdzakelijk aan de westzijde van de spoorlijn. Daarvan zal dertig procent bestaan uit sociale woningbouw.

In december neemt de gemeenteraad een besluit over de samenwerkingsovereenkomsten.

Reageer op dit artikel