nieuws

Geen uitbreiding van Uilenstede

bouwbreed

amstelveen – De bouw van 1800 studentenwoningen bij studentencomplex Uilenstede in Amstelveen gaat niet door. Bij de nadere uitwerking van het bouwplan is gebleken dat de woningen binnen de overlastzone rond Schiphol, vastgelegd in het Luchtvaartindelingsbesluit, komen te liggen. “Ze waren precies onder een aanvliegroute gepland en in dat geval is uitbreiding van bestaande woningbouw […]

amstelveen – De bouw van 1800 studentenwoningen bij studentencomplex Uilenstede in Amstelveen gaat niet door.

Bij de nadere uitwerking van het bouwplan is gebleken dat de woningen binnen de overlastzone rond Schiphol, vastgelegd in het Luchtvaartindelingsbesluit, komen te liggen. “Ze waren precies onder een aanvliegroute gepland en in dat geval is uitbreiding van bestaande woningbouw niet mogelijk”, aldus woordvoerder S. van Vliet van de gemeente Amstelveen.

Het bouwplan was ingediend door Intermezzo, de Amstelveense woningstichting voor jongerenhuisvesting. De corporatie is al enige tijd naarstig op zoek naar meer woonruimte voor studenten.

Als alternatief voor nieuwbouw bij Uilenstede wordt nu in overleg met de gemeente gekeken naar een andere nieuwbouwlocatie, namelijk aan de kop van het voormalige A3-tracé, bij sportpark Escapade.

Geluidsoverlast door vliegtuigen is al langer punt van zorg in de omgeving van Uilenstede. Momenteel wordt op kosten van Schiphol de laatste hand gelegd aan een ingrijpende geluidsisolatie van alle kamers van het studentencomplex. Voor de isolatie overschreed het lawaai in de kamers de wettelijke normen.

Reageer op dit artikel